Csokikrémes torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál kristálycukor,
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliáscukor
Elkézités:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük /géppel is végezhetjük/, közben a fele cukorral kikeverjük a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta pár kört. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát ez is mehet géppel, de a leglassúbb fokozaton. A gépet eltesszük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük, míg a tűpróba sikeres lesz. Sütésnél az ELSŐ 10 PERCBEN TILOS A SÜTŐT KINYITNI.... Ez a titok.
A krémhéz:
2 csomag kakaós pudingpor vagy vaniliás izlés szerint
5 dl tej
25 dkg margarin
18dkg porcukor
A krémhez a pudingot felfőzzük fél liter tejben, majd kihűtjük. De kevergessük meg gyakran, nehogy bebőrösödjön! A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A piskótát 2 lapra vágjuk, majd a 2 közé kenjük a krémet. A tetejére is krémet kenünk vagy glazurt izlés szerint diszitjük én kókuszreszeléket tettem rá.
Megosztás a facebookon